Vrouwenvoetbal krijgt nu ook een Nations League: 'Het is tijd om vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen'
i

Getty Images

Vrouwenvoetbal krijgt nu ook een Nations League: 'Het is tijd om vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen'

Rick Kraaijeveld • 12:51, 03-11-2022 / Laatste Update: 18:48, 08-01-2024

Er komt een nieuwe competitie in het Europese vrouwenvoetbal. Deze competitie zal gelden als kwalificatie voor de UEFA Women's EURO of de FIFA Women's World Cup. Dit heeft de UEFA donderdagmorgen laten weten. Aleksander Ceferin, de UEFA president, zei: "Ik had beloofd te blijven investeren in vrouwenvoetbal, en dat doen we."

Het toernooi zal voor het eerst gespeeld worden in aanloop naar het EK-vrouwenvoetbal in 2025. Het linkt een Nations League-systeem aan de EK-kwalificaties, zoals dat bij het mannenvoetbal ook werkt. Er zullen 3 divisies gemaakt worden, waarin landen in groepen van 3 of 4 zullen spelen. De uitslagen en rankings van de Nations League zullen bepalen waar de teams starten in de EK-kwalificatie.

Ontwikkeling vrouwenvoetbal

Ceferin is blij met deze ontwikkeling van vrouwenvoetbal op Europees niveau. "Ik ben blij met de ontwikkeling, zeker zo snel na een succesvol en historisch EK in het vrouwenvoetbal. Het is tijd om het vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen", zegt hij. "Met dit nieuwe systeem hebben we de competitiviteit hoog gelegd. Ik ben er van overtuigd dat dit systeem zal helpen om alle Europese landen te helpen verbeteren."