TV-gids: op deze zender kijk je Nederland-Duitsland
i

ANP

TV-gids: op deze zender kijk je Nederland-Duitsland

Emiel Versteeg • 15:03, 07-04-2023 / Laatste Update: 04:17, 12-12-2023

De voorbereidingen voor het WK vrouwenvoetbal zijn in volle gang. De Oranje Leeuwinnen spelen deze vrijdagavond tegen Duitsland in een oefeninterland. Check hier op welke zender je Nederland-Duitsland kunt zien.

De Leeuwinnen staan op plek 8 op de wereldranglijst. Duitsland is momenteel de 2e van de wereld. Nederland en Duitsland hebben de ambitie om samen het WK van 2027 te organiseren.

Op welke zender is Nederland-Duitsland?

De Oranje Leeuwinnen zijn te volgen via ESPN 4. De voorbeschouwing voor het duel tussen Nederland en Duitsland begint om 19.48 uur. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt voor de oefenwedstrijd.

Oranje tegen Duitsland

Het is niet voor het eerst dat Nederland en Duitsland elkaar treffen. De landen speelden eerder al 16 keer tegen elkaar, Duitsland won de helft van deze duels. Nederland won 3 keer van het buurland en het werd 5 keer gelijk. Dit ziet er natuurlijk niet goed uit maar toch mogen fans van de Leeuwinnen hoopvol zijn. 2 jaar geleden speelden de landen voor het laatst tegen elkaar. Het werd toen 2-1 voor Oranje met goals van Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk.

In welk stadion spelen de Oranje Leeuwinnen?

De Oranje Leeuwinnen spelen voor de 1e keer in het stadion van Fortuna Sittard. Ruim 12.000 fans zullen aanwezig zijn bij de wedstijd.