Zware blessure bij Engelse vrouwen: met zuurstofmasker op brancard van het veld gedragen
i

Photo News

Zware blessure bij Engelse vrouwen: met zuurstofmasker op brancard van het veld gedragen

Martijn Baars • 08:56, 01-11-2023 / Laatste Update: 12:53, 05-01-2024

Toeschouwers bij de Nations League-wedstrijd tussen de Red Flames (de Belgische vrouwen) en Engeland waren dinsdagavond getuige van een zware blessure. Alex Greenwood (30) werd, na een blessurebehandeling van bijna een kwartier, per brancard van het veld gedragen.

Greenwood ging neer na een stevig kopduel met Jassina Blom. Ook die laatste liep daarbij een hoofdblessure op, maar haar opponente was er dus een stuk erger aan toe. De nek van de Engelse verdedigster werd gestabiliseerd, waarna ze - weliswaar bij bewustzijn - met een zuurstofmasker naar binnen werd gedragen. Ze werd verder verzorgd in het stadion en hoefde ook niet naar het ziekenhuis. Blom de wedstrijd, weliswaar met een verband aan het hoofd, afmaken.

'Niet leuk om haar pijn te zien lijden'

De wedstrijd lag bijna een kwartier stil, maar de wedstrijd werd hervat. Na afloop liet de Engelse bond weten dat Greenwood bij kennis was en dat ze alweer praatte. "Het was niet leuk om haar pijn te zien lijden", vertelde Lucy Bronze na afloop aan ITV. "Maar gelukkig gaat het goed met haar. Het is een hoofdblessure, dus daar moet je voorzichtig mee zijn."

Reactie Wiegman

Ook bondscoach Sarina Wiegman reageerde. "Het gaat gelukkig goed met haar. Alles is goed. Maar ze moest er wel vanaf." Engeland verloor de wedstrijd tegen België met 3-2, waardoor Nederland een grote stap zette richting winst van de Nations League-poule. De Oranje Leeuwinnen wonnen zelf met 0-1 in Schotland.