Fabio Jakobsen kan dag na mislukte sprint wél juichen in 2e etappe Argentijnse ronde

24 januari 2023

Getty Images
Fabio Jakobsen

Fabio Jakobsen heeft in de 2e etappe van de Ronde van San Juan in Argentinië zijn 1e overwinning van het seizoen gepakt. De 26-jarige sprinter van Soudal - Quick Step was na 201,1 kilometer tussen Valle Fértil en Jáchal de snelste in de sprint. De Europees kampioen bleef de Colombiaan Fernando Gaviria en de Spanjaard Jon Aberasturi voor.


Jakobsen kon na de mislukte sprint in de 1e rit nu wel juichen. Een dag eerder kwam hij met ploeggenoot Remco Evenepoel in de slotkilometers op de verkeerde kant van de weg terecht en was daarmee kansloos voor de sprint die werd gewonnen door de Ier Sam Bennett, die in de 2e rit als 4e eindigde maar wel de leiderstrui behield.

Veilige finale
Jakobsen was blij dat hij in de tweede rit wel een veilige finale had. "De finale van de 1e etappe was heel gevaarlijk. Ik heb met de organisatie gesproken en ze beloofden me voor vandaag een veilige laatste 5 kilometer. Daarin zijn ze geslaagd en dan is het leuk om hier te zijn."

Supertrein
De sprinter roemde ook zijn ploeggenoten. "Ik heb een heel sterk team en een super sprinttrein", zei hij over zijn teamgenoten Evenepoel, Yves Lampaert en Michael Mørkøv. "Ik denk een van de snelste treintjes met Remco, Yves en Mørkøv. Zonder het team kan ik niet winnen, ik heb hen echt nodig. Het was een spannend gevecht met Fernando Gaviria. Ik kon hem gelukkig verslaan."

De Ronde van San Juan duurt tot en met zondag.