Geen Tour de France voor Tom Dumoulin: alle pijlen op de Giro

4 januari 2022

photo: Cor Vos

Tom Dumoulin rijdt dit jaar weer de Giro d’Italia. De 31-jarige renner van Jumbo-Visma zal de Ronde van Italië voor de 5e keer gaan rijden, zo bevestigt zijn ploeg.


Dumoulin deed in 2016 voor het eerst mee aan de Ronde van Italië. Nadat hij in de 11e etappe moest opgeven kwam hij een jaar later ijzersterk terug. De Limburger won de Ronde van Italië in 2017 door Nairo Quintana en Vincenzo Nibali voor te blijven. Een jaar later stond Dumoulin wederom op het Italiaanse podium. Deze keer als 2e achter Chris Froome, die de Nederlander 46 seconden voor bleef. De laatste keer dat Dumoulin in de Giro reed was in 2019. Ook toen haalde hij het einde niet.

Geen Tour de France
Dumoulin zal dus niet de Tour de France rijden dit jaar. Onlangs gaf hij aan geen 2 grote rondes meer te zullen rijden. "Nee. Ik heb het gevoel dat ik minder belastbaar ben dan 3 jaar geleden", antwoordde hij op de vraag of hij 2 grote rondes nog kan rijden als de eerste (in dit geval dus de Giro) bevalt.

2 tijdritten
De 105de editie van de Giro gaat op 6 mei van start in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. De finish in op 29 mei in Verona. De 2e en de laatste etappe zijn tijdritten.