Groenewegen en Jakobsen hebben eerste gesprek sinds crash in Polen achter de rug

27 april 2021

Jakobsen rechts, Groenewegen links: AFP

Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen hebben onlangs in Amsterdam voor het eerst elkaar gesproken sinds de crash in de Ronde van Polen. Dat schrijft Wielerflits. Groenewegen fietste in augustus vorig jaar Jakobsen in de hekken, die daar ernstige verwondingen in zijn hoofd aan overhield.


"Het eerste contact is met zijn vader geweest", sprak Groenewegen. "Ongeveer 2 weken na de val in Polen, toen bekend werd dat hij buiten levensgevaar was, heb ik zijn vader uit interesse een bericht gestuurd. Daar werd positief op gereageerd, waar ik heel dankbaar voor was."

Gesprek met Fabio
Groenewegen stuurde ook berichtjes naar Jakobsen, maar hij had in de eerste maanden na de crash nog weinig zin om daarop te reageren. "Dat kwam later wel", onthulde Groenewegen, die in Amsterdam met Jakobsen sprak. "Vlak voor de Ronde van Turkije hebben we in een zaaltje in Amsterdam zelfs al een gesprek gehad. Daar hebben we beiden ons hart kunnen luchten. Voor beiden was dat een heel fijn gesprek. Wat daar precies besproken is, houd ik liever tussen ons."

Inmiddels mag de sprinter van Deceuninck-QuickStep zich weer officieel wielrenner noemen, Jakobsen maakte onlangs in Turkije zijn rentree. "Het voornaamste is dat Fabio weer terugkomt in de wedstrijden", aldus Groenewegen. "Dat is nu gebeurd, en dat is heel fijn voor hem én voor mij. Het maakt het voor hem ook ietsje makkelijker om met mij te praten. Als sportmannen kijken we nu weer vooruit."

Rentree Groenewegen
Groenewegen zelf is nog niet terug in het peloton. De sprinter van Jumbo-Visma zou eigenlijk zijn rentree maken in de Ronde van Hongarije, maar door een blessure van teamgenoot Chris Harper moet hij aan de bak in de Giro d'Italia. Groenewegen is geschorst tot 7 mei, op 8 mei begint de Ronde van Italië.