Jonas Vingegaard wint op spectaculaire wijze 16e etappe van de Vuelta

12 september 2023

Getty Images
jonas-vingegaard-vuelta-16-gewonnen

Jonas Vingegaard heeft de 16e etappe van de Vuelta gewonnen met de nodige afstand van teamgenoten Sepp Kuss en Primoz Roglic. Met een prachtige sprint aan het einde was hij als eerste die over de meet kwam. Hierdoor komt Vingegaard een stuk dichterbij Kuss in het algemeen klassement.


Er hing een donkere wolk boven de etappe aan het begin, door het nieuws uit België dat renner van Jumbo-Visma Nathan van Hooydonck een auto-ongeluk heeft gehad. Hij moest ter plekke gereanimeerd worden en inmiddels ligt hij in een kunstmatige coma in het ziekenhuis.

Vingegaard
In de 16e etappe was er een kleine vluchtgroep van 6 man met onder andere Julius van den Berg en Kaden Groves die al snel op de vlucht gingen. 21 kilometer voor het einde liet Groves zich terugvallen, hij was als 1e bij de tussensprint en daarmee zat zijn taak erop. Vingegaard en co slokten de vluchtgroep richting het einde helemaal op en hijzelf ging nog even vlammen.

Op ongeveer 3 kilometer voor de finish spurtte hij weg van alles en iedereen en kwam daarmee als 1e aan, ongeveer een minuut sneller dan de man in het rood Kuss. Daarmee staat Vingegaard nu nog maar 29 seconden achter op de Amerikaan.

Woensdag gaat de Vuelta verder en wacht een zware bergetapppe.