Alleskunner Fem van Empel tekent een contract bij Jumbo-Visma
i

Getty Images

Alleskunner Fem van Empel tekent een contract bij Jumbo-Visma

Rick Kraaijeveld • 16:55, 16-09-2022 / Laatste Update: 23:11, 11-12-2023

Jumbo-Visma is een renster rijker! Fem van Empel tekent bij het wielerteam. Van Empel is een multitalent: ze kan zowel veldrijden als mountainbiken. Ze heeft een contract van 2 jaar getekend. Ze wil zich gaan ontwikkelen als wegrenster bij Jumbo-Visma.

Wel blijft ze nog even bij haar oude team Pauwels Sauzen-Bingoal. De overstap wordt gemaakt op 1 januari. Komend weekend zal ze dus nog rijden in het shirt van haar oude ploeg. "Het voelt als een beloning voor mijn harde werk in de afgelopen jaren. Toetreden tot een World Tour-ploeg is het hoogst haalbare voor een renner en die kans wordt me nu geboden", zegt Van Empel blij.

Indrukwekkende prestaties

De pas 20-jarige renster heeft al behoorlijk wat prestaties geleverd. Ze is regerend wereld- en Nederlands kampioen veldrijden bij de beloften en dit jaar was de nationale titel op de mountainbike ook voor haar. Op de EK behaalde ze zilver op de mountainbike.

Ze kijkt er naar uit om met Marianne Vos te rijden: "Vergeleken met haar ben ik nog een snotneus, maar ik hoop dat we in de 2e helft van het crossseizoen iets voor elkaar kunnen betekenen."