Australisch kampioen over gevolgen zware val: 'Ik stond te gillen onder de douche'
Luke Plapp liep flinke verwondingen op bij zijn val in de Tour Down Under. © Getty

Australisch kampioen over gevolgen zware val: 'Ik stond te gillen onder de douche'

12:40, 25-01-2024

Luke Plapp begon het seizoen uitstekend door de Australische titel op zowel de weg als de tijdrit te pakken, maar daarna liep het flink mis. De wielrenner van Jayco-AlUla ging vorige week in de derde rit van de Tour Down Under hard onderuit. Flink gehavend haalde hij wonder boven wonder de finish, maar daarmee was zijn lijdensweg niet ten einde.

Plapp liep enorme schaafwonden op en zwellingen op een enkel en een elleboog. Bij de vierde etappe verscheen hij dan ook niet meer aan de start, maar inmiddels blijkt de Australiër voldoende hersteld te zijn om vandaag de Surf Coast Classic uit te rijden. Voor de start had hij nog flinke twijfels: "Ik weet niet waar ik toe in staat ben, of ik wel kan rijden, maar ik ga het proberen", aldus Plapp tegen Cylingnews. "Zondag staat de Cadel Evans Great Ocean Road Race op het programma en dat is een van mijn favoriete wedstrijden."

"De afgelopen week heb ik veel op bed gelegen", aldus de nog altijd gehavende en ingepakte Plapp. "Het was een kwestie van de wonden behandelen en gillen onder de douche. Maar het wordt elke dag beter en daarom heb ik vertrouwen richting zondag. Sinds mijn val richt ik me daar volledig op."

Plapp, net 23, kwam afgelopen winter over van INEOS Grenadiers. Vorig seizoen werd hij tweede in de UAE Tour achter Remco Evenepoel en voor onder meer Adam Yates en Sepp Kuss.

Luke Plapp, wielrennen, Tour Down Under.
Luke Plapp is zwaar gehavend, maar haalt de finish van de derde etappe in de Tour Down Under wel.