Baansprintploeg met elkaar in de clinch in voorbereiding Olympische Spelen: 'Ik schrok daar wel van'
i

Getty Images

Baansprintploeg met elkaar in de clinch in voorbereiding Olympische Spelen: 'Ik schrok daar wel van'

Rick Kraaijeveld • 14:38, 10-08-2023 / Laatste Update: 08:40, 12-12-2023

Het loopt allemaal niet zo lekker bij de baansprintploeg van Nederland, zo blijkt ook op het WK wielrennen. Jeffrey Hoogland riep eerder: "Het is ieder voor zich in dit team", en daar reageerde zijn ploegmaat Harrie Lavreysen ook weer op: "Hij was juist de afgelopen 2 jaar zeer afwezig", dat het niet lekker botert lijkt overduidelijk.

Lavreysen liet van zich horen nadat hij geen goud had gereden op de slotdag van het WK. Het ging in het interview na de wedstrijd helemaal niet over het missen van die plak, maar wel over de uitspraken van zijn ploegmaat een aantal dagen eerder. "Ik schrok daar wel een beetje van, van wat ik las", zei hij. Lavreysen doelde op de uitspraken van Hoogland waarin hij 'geen realistische sparringpartner' werd genoemd.

Hommeles

Het blijft een beetje met de vinger wijzen, van allebei de kanten. Want Lavreysen wilde naar eigen zeggen geen boekje open doen over Hoogland, maar deed dat uiteindelijk toch. "Hij is best afwezig geweest", begon hij. "Ik denk dat we hem hebben meegetrokken. Zo van: 'Kom op gast, trainen voor het WK!' Dat hij dan dit soort dingen roept vind ik gek."

Olympische Spelen

Al dat ge-etter in de groep is nou niet echt een vruchtbare bodem voor een goede voorbereiding op Parijs. Over 1 jaar moeten deze 2 renners namelijk goud gaan halen op de Olympische Spelen. De 2 hebben elkaar op de slotdag ook niet meer gesproken. "Ik wilde hier gewoon het WK fietsen en heb het even van me afgeschoven, maar we gaan het hier zeker over hebben", zei Lavreysen.