Belgische baanwielrenners onsportief: 'Liever 4e dan naast die Nederlanders op het podium staan'
i

Getty Images

Belgische baanwielrenners onsportief: 'Liever 4e dan naast die Nederlanders op het podium staan'

Martijn Baars • 13:19, 09-08-2023 / Laatste Update: 01:11, 12-12-2023

De Belgische baanwielrenners Robbe Ghys en Lindsay De Vylder waren sprakeloos toen ze dinsdagavond zagen dat ze geen wereldkampioen werden op de koppelkoers, maar zelfs buiten het podium eindigden. Na afloop konden ze hun emoties maar moeilijk bedwingen.

Ze zagen dat het Nederlandse koppel hen in de slotfase klopte en daar baalden ze verschrikkelijk van. "We hebben ons laten flikken door die Hollanders", zei het Belgische koppel na afloop tegen Sporza (check die video in dat artikel!).

'Liever dit dan naast die Hollanders'

Zelf dachten ze 2e te zijn geworden, achter de historische wereldkampioenen Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip uit Nederland. Maar het werd zelfs de ondankbaarste plek: 4e. "Nouja, op het WK telt maar 1 plek en dat is wereldkampioen worden. Dat we dan 4e worden betekent dus niks voor mij. Liever 4e dan naast die Hollanders op het podium staan."

Ploeggenoot schrikt van opmerking

Zelfs ploeggenoot De Vylder schrok een beetje van die laatste opmerking van Robbe. Hij leek iets beter om te kunnen met het verlies. Check hieronder hoe Havik en Van Schip wereldkampioen werden.