Jonas Vingegaard maakt contractverlenging Jumbo-Visma bekend in absurde AI-video 🤖

Matthijs Nijhuis • 14:04, 18-04-2023 / Laatste Update: 04:03, 12-12-2023

Tourwinnaar Jonas Vingegaard heeft zijn contract bij Jumbo-Visma verlengd. De Deense wielrenner had getekend tot eind 2024, maar zijn contract wordt nu met 3 jaar verlengd. Vingegaard zal dus zeker nog tot eind 2027 voor het Nederlandse team in actie komen. In een video van Jumbo-Visma is te zien hoe een jonge Vingegaard (met behulp van AI) vertelt over zijn wielerdromen.

Ondanks het rare AI-filmpje (een animatie gemaakt door een computer) is Vingegaard wel lekker positief over zijn nieuwe contract. In een persbericht van team Jumbo-Visma zegt hij: "De ploeg en ik hebben een prachtig parkoers afgelegd. Ik kijk ernaar uit om mijn ontwikkeling hier voort te zetten en ben ervan overtuigd dat we samen een nog hoger niveau kunnen halen.”

2de Tourwinst

Komende zomer hoopt Vingegaard opnieuw de Tour de France te kunnen winnen: "De Tour de France is iets speciaals", zegt hij. "Het gevoel dat ik had op het podium in Parijs was ongelooflijk. Natuurlijk is het mijn doel om nog veel meer te winnen, zowel in de Tour als andere wedstrijden."

Team Jumbo-Visma

Jonas Vingegaard fietst al sinds 2019 voor team Jumbo-Visma. Vanaf volgend jaar gaat het team verder zonder sponsoring van de Nederlandse supermarktketen en zal het team waarschijnlijk een andere naam krijgen.