Cees Bol wordt helper bij Astana: Voornamelijk Mark Cavendish bijstaan
i

Getty Images

Cees Bol wordt helper bij Astana: Voornamelijk Mark Cavendish bijstaan

Rick Kraaijeveld • 16:33, 18-01-2023 / Laatste Update: 18:27, 08-01-2024

Cees Bol heeft een nieuwe ploeg. Hij gaat verder bij Astana. De sprinter uit Alkmaar volgt in het kielzog van de Brit Mark Cavendish, die eerder deze week werd vastgelegd. Bol tekent een contract voor een jaar bij de ploeg uit Kazachstan.

Bol, die voorheen bij Team DSM zat, zal daar vooral Cavendish bijstaan in de massasprints. Dit duo zou eigenlijk overstappen naar B&B Hotels-KTM, maar de Franse ploeg kreeg het niet geregeld met de sponsoren.

Astana

Desondanks is hij erg blij met zijn nieuwe team. "Het seizoen is al begonnen, dus het kwam toch nog als een verrassing. Ik wil bij deze ploeg weer sprints gaan winnen, maar met Mark Cavendish is een zeker zo groot doel hem aan overwinningen te helpen. Ik hoop wat voorjaarsklassiekers te rijden om te zien hoever ik daarin kan komen."

Bol heeft tot nu toe 6 wedstrijden gewonnen maar zal vooral in dienst moeten rijden. "Cees is een krachtige sprinter, maar we willen hem in de 1e plaats zien als helper van Mark in de massasprints. Daarnaast kan hij ook zelf voor goede resultaten zorgen", zei trainer Aleksandr Vinokoerov.