Daan Kool pakt zilver op de 1 kilometer bij EK baanwielrennen, teleurstellende dubbelkoers
i

Getty Images

Daan Kool pakt zilver op de 1 kilometer bij EK baanwielrennen, teleurstellende dubbelkoers

Rick Kraaijeveld • 22:05, 11-01-2024 / Laatste Update: 11:56, 15-01-2024

Daan Kool heeft donderdagavond zilver gewonnen bij de kilometer tijdrit, in het klassement zag hij alleen de Italiaanse Matteo Bianchi sneller zijn. Hij zette een tijd neer van 1.00,41, in de kwalificatie was hij nog 4e in de lijst.

Kool zette de tijd als één van de eersten neer en zag lang niemand sneller dan hem rijden, tot de Italiaan op de fiets stapte. In de laatste rit reed hij de snelste tijd van 1.00,27, brons was er voor de Duitser Maximilian Dörnbach.

Feest

Een grote verrassing was het niet dat Bianchi de snelste tijd neerzette, aangezien hij dat in de middag ook al deed. Toen alle ritten erop zaten, ging Kool uit zijn dak met zijn gewonnen zilver. Het was namelijk zijn eerste medaille op een internationaal titeltoernooi.

Het toernooi duurt nog tot zondag, waar Kool vandaag de grootste verrassing was. Op de openingsdag, woensdag, reed het mannenteam van de teamsprint naar de verwachte gouden plak. De vrouwen pakten ook een plak maar wel de bronzen.

Dubbelkoers

Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip hebben donderdag geen Europese titel weten te pakken bij de dubbelkoers. Het duo haalde het podium niet eens, ze eindigden 32 punten achter de nummer drie Denemarken. Winnaar van de dubbelkoers was Duitsland. Havik en Van Schip werden vorig jaar nog wereldkampioen.