Drama op de streep: Noorse wielrenner vergist zich in finishlijn en wordt tweede
Lenny Martinez troeft Tobias Johannesen af in de VAR Classic © Getty Images

Drama op de streep: Noorse wielrenner vergist zich in finishlijn en wordt tweede

16:55, 16-02-2024 / Laatste Update: 16:58, 16-02-2024

Het wielerseizoen is weer op gang aan het komen. Vrijdagmiddag werd in Frankrijk de Var Classic gereden, een eendagskoers in het gebied tussen Marseille en Monaco. Het deelnemersveld bestond uit onder meer David Gaudu, Romain Bardet en Michael Woods. Lenny Martinez ging er echter met de zege vandoor. Tobias Johannesen zal daardoor erg slecht slapen de komende dagen.

Met nog maar een kort en steil stuk te gaan reed er een kopgroep vooruit. Gaudu sprong als eerste weg, maar werd gelijk teruggepakt door Johannesen. Vervolgens was het Bardet die probeerde weg te komen uit de kopgroep en dat lukte. 

Nooit te vroeg juichen

De Fransman van DSM plaatste een versnelling die de kopgroep uiteen deed spatten. Johannesen kon volgen en in zijn kielzog zaten nog Martinez en Woods. De Noor kwam op de top over Bardet heen en leek de sterkste van de dag te worden. 

Maar daar ging het mis. Johannesen dacht dat hij al bij de finish was en stopte met trappen. De jonge Martinez maakte hier dankbaar gebruik van en pakte daarmee de winst in de eendagskoers.