🎥 | Dylan Groenewegen sprint naar 1e zege voor nieuwe ploeg

Sjors Tanis • 17:08, 03-02-2022 / Laatste Update: 04:32, 12-12-2023

Dylan Groenewegen heeft de 3e etappe in de Saudi Tour gewonnen. Het is voor de 28-jarige Nederlandse sprinter de 1e zege voor zijn nieuwe ploeg BikeExchange–Jayco.

Groenewegen reed 6 seizoenen voor Jumbo-Visma. Bij de Nederlandse ploeg won hij onder andere 4 etappes in de Tour de France.

Saudi Tour

In de 3e etappe van de Saudi Tour bleef Groenewegen onder andere Caleb Ewan (3e) en landgenoot Danny van Poppel (4e) voor. De Brit Daniel McLay eindigde als 2e. In het algemeen klassement leidt de Colombiaan Santiago Buitrago. Hij won woensdag de 2e rit. De Saudi Tour duurt tot en met zaterdag.

Korte sprint

Groenewegen bedankte na afloop zijn team voor de goede uitgangspositie. "De eerste 100 kilometer van de race waren bizar, maar aan het einde was iedereen van het team er weer. Ik hoefde maar voor 100 meter te sprinten", aldus de sprinter. "Het is te gek om in de 1e koers gelijk te winnen. Het was pas de 2e sprint voor mijn nieuwe ploeg, maar het lijkt alsof we al 3 jaar samen hebben gereden. Iedereen deed het goed. Een goede start voor het team en voor mij."

De sprinter liet begin december zijn contract bij Jumbo-Visma ontbinden. Vanwege de klassementsambities van de Nederlandse ploeg in de grote rondes zag Groenewegen weinig kansen meer voor zichzelf. Hij stapte daarom over naar het Australische BikeExchange-Jayco, waar de Nederlander Tristan Hoffman 1 van de ploegleiders is.