Dylan van Baarle en Wilco Kelderman tekenen bij Jumbo-Visma, contract 'ligt op straat'

Joris Kaper • 16:17, 19-08-2022 / Laatste Update: 06:41, 12-12-2023

Vlak voor de start van etappe 1 van de Vuelta in Utrecht heeft het team van Jumbo-Visma op ludieke wijze aangekondigd dat Dylan van Baarle en Wilco Kelderman de ploeg gaan versterken. Via een groot 'getekend contract' op de straat in Utrecht liet de ploeg weten dat beide renners de overstap maken naar het Nederlandse team.

Beide wielrenners staan vrijdag aan de start van de Vuelta, maar doen dat nog bij hun ploegen BORA-Handsgrohe (Kelderman) en INEOS Grenadiers (Van Baarle). De Nederlanders hebben een contract voor 3 jaar getekend bij het succesvolle Jumbo-Visma.

Geen introductie meer nodig

Kelderman werd in 2021 5e in de Tour de France en een jaar eerder 3e in de Giro, terwijl Van Baarle dit jaar zegevierde in Parijs-Roubaix en vorig jaar onder andere Dwars door Vlaanderen won.

Check ook: De Vuelta in Nederland: dit zijn de kanshebbers voor de eerste ritzeges

Reactie Van Baarle

"Ik kijk heel erg uit naar volgend jaar. Het voelt als thuiskomen, als Nederlandse renner in een Nederlandse ploeg. Ik heb de ontwikkeling van de ploeg de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden. Die was in een stijgende lijn en dat is voor mij de reden om voor Team Jumbo-Visma te kiezen. Zeker in de klassiekers kunnen we een heel sterke ploeg vormen, met Wout, maar ook met jongens als Tiesj en Nathan. De ploeg heeft dit jaar met Jonas terecht de Tour gewonnen en daar wil ik volgend jaar graag deel van uitmaken", aldus de renner.

Kelderman: 'Dit voelt als mijn thuisploeg'

Ook voor Kelderman voelt de wielertransfer als thuiskomen. "Ik ben superblij om weer samen te werken. Ik ben hier een paar jaar weggeweest, maar Team Jumbo-Visma voelde eigenlijk nog steeds als mijn thuisploeg. Ik denk dat dit in mijn carrière de juiste ontwikkeling is. De ploeg heeft stappen gemaakt en ik ben benieuwd wat dat mij kan brengen. Team Jumbo-Visma is een ambitieuze ploeg en ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen."

"Ik denk zelf nog te kunnen verbeteren en mooie dingen te kunnen laten zien. De ploeg was de laatste tijd natuurlijk al heel succesvol en ik hoop de jongens die daarvoor zorgden goed te kunnen ondersteunen in de grote wedstrijden en ik hoop ook mijn ervaring over te kunnen brengen op de jonge renners. Ik kijk er heel erg naar uit”, aldus Kelderman.