Echtgenote van Nathan Van Hooydonck over ongeluk: 'Eerste persoon die ik zag, was een dokter'
i

Getty Images

Echtgenote van Nathan Van Hooydonck over ongeluk: 'Eerste persoon die ik zag, was een dokter'

Rick Kraaijeveld • 23:09, 17-10-2023 / Laatste Update: 17:08, 05-01-2024

De echtgenote van Nathan Van Hooydonck, de Belgische wielrenner, die een maand geleden een hartstilstand achter het stuur kreeg, heeft een boekje open gedaan over de autorit en alle heisa erna. Bij het Belgische 'De Tafel van Gert' vertelde ze openhartig over de moeilijke periode die Van Hooydonck en Alicia Cara hebben gehad.

"Opeens was het 'boem' en klapten de airbags uit", memoreerde ze naar het moment van het ongeluk terug. Zij zat hoogzwanger in de auto en Van Hooydonck kreeg ineens een hartstilstand achter het stuur. "Ik keek naar Nathan en zag dat het helemaal niet goed ging met hem. Ik heb alle deuren opengezet en begon te roepen." En dat heeft goed uitgepakt. "We hadden veel geluk, want de eerste persoon die ik tegenkwam was een dokter."

Politie

De locatie van het ongeluk heeft ook positief bijgedragen aan de redding van de Belg. "Het gebeurde vlak voor een politiebureau, er kwamen 2 agenten aan waarvan er 1 kon reanimeren. Ik heb al tegen veel mensen gezegd: 'Als het een half uur eerder was gebeurd, dan had ik Nathan niet meer gehad'."

Baby

Ondertussen gaat het weer beter met de Belg, maar moest hij wel stoppen met wielrennen. Op privégebied heeft hij wel mooie ervaringen gehad: ondertussen is hij vader geworden van hun 1e zoontje: Alessio. Begin vorig jaar werd een zoontje nog dood geboren bij het stel.