🎥 | Fabio Jakobsen bezorgt Quick Step 2 uit 2 in Ronde van Valencia, heftige crash David Dekker

Sjors Tanis • 18:29, 03-02-2022 / Laatste Update: 05:32, 12-12-2023

De 2e etappe in de Ronde van Valencia is een prooi geworden voor Fabio Jakobsen. De 25-jarige Nederlander was de snelste in de massasprint. Hij won voor de Colombiaan Juan Sebastián Molano en de Italiaan Elia Viviani.

Voor zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl was het de 2e dagzege op rij. Woensdag won Remco Evenepoel de 1e etappe.

Leider werkt voor Jakobsen

In de slotfase van de ruim 171 kilometer lange etappe met finish in Torrent deed klassementsleider Evenepoel kopwerk in dienst van Jakobsen. Dat werk loonde, want in de massasprint maakte Jakobsen het af voor de Belgische ploeg. De Ronde van Valencia duurt tot en met zondag.

Kramp

Jakobsen zei last te hebben gekregen van kramp in zijn benen aan het einde van de race. "Het was warm vandaag en het zijn de eerste wedstrijden van het seizoen. Ik heb hard moeten werken voor deze overwinning." Volgens de sprinter laten de eerste 2 etappes in Spanje, allebei dus gewonnen door Quick Step, zien dat de Belgisch ploeg in vorm is. "Remco (Evenepoel) was vandaag ook weer een van de sterkste renners op het einde."

Eerder donderdag won Dylan Groenewegen al de massasprint in de 3e etappe van de Saudi Tour.

Crash David Dekker

Met nog ruim 10 kilometer te gaan ging David Dekker hard onderuit nadat hij een bocht niet haalde. De 24-jarige sprinter van Jumbo-Visma en zoon van oud-prof Erik Dekker krabbelde zelf op uit het ravijn. De schade leek gelukkig mee te vallen. Check de beelden van de crash hieronder.