Fabio Jakobsen droomt van kans in Milaan-San Remo, maar ploeg twijfelt: 'Hij is er wel mee bezig'
i

photo: Cor Vos

Fabio Jakobsen droomt van kans in Milaan-San Remo, maar ploeg twijfelt: 'Hij is er wel mee bezig'

Martijn Baars • 15:41, 08-03-2022 / Laatste Update: 08:30, 08-01-2024

Fabio Jakobsen wil graag de voorjaarsklassieker Milaan-San Remo fietsen. Zijn ploeg Quick-Step - Alpha Vinyl heeft daarentegen twijfels. 

"We zijn er nog niet uit”, zegt ploegleider Tom Steels bij Sporza. "Het houdt ons ook bezig, maar we wachten eerst nog een paar dagen af. De selectie is nog niet rond."

Jakobsen is vlammend aan dit prille wielerseizoen begonnen. De 25-jarige sprinter uit Heukelum boekte al 6 zeges, waaronder Kuurne-Brussel-Kuurne en dinsdag een rit in Parijs-Nice. Daar klopte hij onder anderen Wout van Aert, oud-winnaar van Milaan-San Remo.

Poggio

Op de vraag of hij de Italiaanse voorjaarsklassieker wil rijden, antwoordde Jakobsen dan ook met een volmondig ja. Milaan-San Remo is een lange, grotendeels vlakke koers, waar het altijd de vraag is welke sprinters het klimmetje de Poggio diep in de finale overleven. 

'Hij is er wel mee bezig'

"Je moet erop rekenen dat je Milaan-San Remo 10 keer moet rijden om als sprinter 1 of 2 kansen te krijgen”, zegt Steels, die niet vindt dat Jakobsen onder druk wordt gezet. "Nee, het is een heel nuchtere kerel. Hij heeft het volste vertrouwen in de beslissingen van de ploeg. Maar hij is er wel mee bezig."

19 maart

Milaan-San Remo staat zaterdag 19 maart op het programma. Tot dusver won er 3 keer een Nederlander: Arie den Hartog (1965), Jan Raas (1977) en Hennie Kuiper (1985). Jakobsen rijdt op dit moment nog de ronde van Parijs-Nice.