Jeffrey Hoogland gaat dag na wereldrecord op de kilometer gewoon nóg een wereldrecord proberen te pakken
i

EPA

Jeffrey Hoogland gaat dag na wereldrecord op de kilometer gewoon nóg een wereldrecord proberen te pakken

Martijn Baars • 10:17, 01-11-2023

Jeffrey Hoogland is nog niet klaar in Mexico. De Nederlandse baanwielrenner pakte dinsdagavond het wereldrecord op de kilometer. Natuurlijk ging hij helemaal kapot en moest hij van de fiets getild worden. Maar hij is zo goed hersteld én super gemotiveerd, dat hij woensdag nóg een wereldrecord wil gaan pakken.

De Nederlandse wielerbond meldt op de website dat Hoogland woensdag om 21:00 uur Nederlandse tijd op dezelfde baan in Mexico ook het wereldrecord op de 200 meter wil gaan aanvallen. "Jeffrey had een reservedag voor 1 november als hij het wereldrecord dinsdag niet had verbroken. Door het resultaat van dinsdag is hij vastberaden om woensdag ook het wereldrecord op de 200 meter op zijn naam te zetten. Woensdag 1 november 21:00 uur Nederlandse tijd zal dit gebeuren. Updates hiervan zullen volgen", meldt de KNWU.

Huidige wereldrecord: 9.100 seconden

Het huidige wereldrecord op de 200 meter staat op naam van Nicholas Paul uit Trinidad & Tobago. Hij reed in september 2019 de 200 meter in 9.100 seconden. Ook dat was op een hooglandbaan (in Bolivia), waardoor de luchtweerstand laag was. Hoogland gaat het proberen in Aguascalientes, Mexico.

Voor altijd

Hoogland na zijn wereldrecord op de kilometer: "De afgelopen tijd heeft alles moeten wijken voor dit moment. Ik weet niet hoelang mijn carrière nog duurt, maar ik wilde graag voor altijd aan de sport verbonden blijven met een wereldrecord. Dat het nu gelukt is, voelt fantastisch."