Juan Molano wint 12e etappe Vuelta bij massasprint in Zaragoza
i

Getty Images

Juan Molano wint 12e etappe Vuelta bij massasprint in Zaragoza

Rick Kraaijeveld • 19:48, 07-09-2023 / Laatste Update: 11:35, 08-01-2024

De 12e etappe van de Vuelta is gewonnen door: Juan Molano. Een massasprint werd het in Zaragoza, met renners als Kaden Groves, Marijn van den Berg en Primoz Roglic. Sepp Kuss, die in het rood begon is nog steeds in het rood. Het was verder een niet echt spannende etappe omdat de wind uitbleef. Groves werd 2e, Nederlander Boy van Poppel werd 3e.

De 'korte' etappe van 150,6 kilometer was bijna een garantie voor een massasprint. De renner die als eerste weg ging van het peloton was Jetse Bol, hij ging samen met Spanjaard Abel Balderstone al na 141 kilometer ervandoor en reed zichzelf een voorsprong van 2 minuten.

Kuss

De man in het rood kwam even vooraan in het peloton en zij naderden de 2 snel, maar uiteindelijk behielden ze hun voorsprong net onder de 2 minuten. Op 2/3e van de rit kwamen ze een beetje in het nauw, de voorsprong was nog maar iets meer dan 30 seconden en op 35 kilometer voor de finish werden ze opgeslokt.

Het werd langzamerhand tijd voor de tussensprint, daar kwam Groves als snelste naar voren, met Roglic in zijn nek. Op de laatste kilometer was Groves nog steeds als eerste en de Nederlander Marijn van den Berg zat in zijn wiel, maar geen van de 2 werd de winnaar: dat werd Colombiaan Juan Molano. Van den Berg werd opgeslokt in de massasprint en kwam in het gedrang, hij eindigde uiteindelijk 6e.

Vrijdag trekt de Vuelta de Pyreneeën met een finish op de Tourmalet.