🎥 | Sterke Annemiek van Vleuten valt in afdaling, maar wint wel etappe in Giro Donne
i

screenshot

🎥 | Sterke Annemiek van Vleuten valt in afdaling, maar wint wel etappe in Giro Donne

Joris Kaper • 16:53, 08-07-2022 / Laatste Update: 21:02, 08-01-2024

Annemiek van Vleuten heeft ondanks een val in de laatste afdaling, haar 2e etappezege geboekt in de Giro Donne. De draagster van de roze trui verstevigde daarmee ook haar positie in het algemeen klassement.

De 39-jarige renster van Movistar kwam in haar eentje over de finish, ondanks dat ze zich in de laatste afdaling verremde in de rit van het Italiaanse Rovereto naar Aldeno.

Algemeen klassement

Van Vleuten had voor aanvang van deze 8e rit al de leiding in het klassement, met 31 seconden voorsprong op de Spaanse Mavi García. Op de 2e, lange beklimming van de dag versnelde Van Vleuten en liet ze haar concurrenten achter zich. Ze kwam echter ten val in een bocht, maar kon gelukkig snel weer op haar fiets klimmen.

🚴🇮🇹​​ | Oh nee! Van Vleuten onderuit in de afdaling richting de finish! Ze zit snel weer op de fiets en ligt nog altijd op kop. Tsjongejonge... 💥💥​ #GiroDonne22

📺​ Koers kijk je op discovery+ pic.twitter.com/2Y1jCuYfyW

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) July 8, 2022

🚴🇮🇹​​ | Eind goed, al goed! Van Vleuten wint de etappe en legt een stevige fundering onder een derde eindzege. Wel op je fiets blijven zitten, Annemiek! 🙌🎀​ #Girodonne22

📺​ Koers kijk je op discovery+ pic.twitter.com/KfUlGzolJw

— Eurosport Nederland (@Eurosport_NL) July 8, 2022

De Giro Donne duurt nog tot en met zondag. In het klassement heeft Van Vleuten nu een voorsprong van 2,13 minuten op Marta Cavalli. Mavi García volgt als 3e op 3,42 minuten.