Maikel Zijlaard in 48 uur van zege naar gebroken elleboog
Maikel Zijlaard © Getty Images

Maikel Zijlaard in 48 uur van zege naar gebroken elleboog

12:57, 26-04-2024 / Laatste Update: 13:25, 26-04-2024

Maikel Zijlaard zorgde dinsdagmiddag nog voor een daverende wielerstunt met het winnen van de proloog van de Ronde van Romandië. Nog geen 48 uur later veranderde zijn droom echter in een nachtmerrie. De Nederlander liep een breuk in zijn linkerelleboog op en staat acht weken aan de kant.

Dat meldt zijn team Tudor Pro Cycling. In de etappe van woensdag in de Zwitserse wielerronde ging Zijlaard onderuit. Hij verloor zijn leiderstrui aan ritwinnaar Dorian Gordon, maar fietste wel verder.

Donderdag moest de 24-jarige renner opgeven. Hij zal in Basel geopereerd aan zijn breuk.

Nederlandse wielerstunt in Ronde van Romandië: 'Ik heb er geen woorden voor'

23 april 2024, 18:14

Een daverende stunt van Maikel Zijlaard. De Nederlandse wielrenner van Tudor Pro Cycling Team won dinsdagmiddag de proloog van de Ronde van Romandië. Zijlaard bleef onder meer oud-wereldkampioen Julian Alaphillipe voor. Na afloop kon de winnaar bijna niet geloven dat hij de etappe had gewonnen.

Zijlaard won dinsdag verrassend de eerste etappe in de wielerronde. Het was zijn eerste profzege. Op het korte parcours in Payerne van nog geen 2,5 kilometer kon hij de Australische Cameron Scott nipt voor blijven.

"Dit is wel echt een droom", vertelde de renner toen. "De laatste twee uur waren de ergste uren uit mijn leven, vanwege de stress. Ik wilde dit zo ontzettend graag."