🎥 | Mathieu van der Poel is terug! 1e bij de Vestingcross, Puck Pieterse pakt wederom crosswinst

Rick Kraaijeveld • 15:12, 27-11-2022

Mathieu van der Poel is weer terug in het veld en dat heeft iedereen in Hulst geweten ook: hij deed mee in de Vestingcross. Van der Poel reed halverwege de rit weg bij Tom Pidcock en kwam nooit meer in beeld. Zijn tijd was 57:09. Op dezelfde Cross heeft veldrijdster Puck Pieterse voor de 2e keer deze week een cross om de wereldbeker gewonnen.

Van der Poel had vorig jaar niet echt een lekker veldritseizoen, maar deze cross ging vaak al goed. Hij won deze rit al 4 keer. Aan het begin van de race stond hij op de 5e startrij, maar reed al gauw naar voren toe. Na de 1e ronde waren het Lars van der Haar, Van der Poel, Pidcock, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck als kopgroepje over.

Glibberen en glijden

Het bleef vrijwel niemand bespaard: er werd veel geglibberd en gegleden waardoor van dat kopgroepje enkel Pidcock en Van der Poel overbleven. De Nederlander kon wegrijden toen ook zijn concurrent eventjes een slippertje maakte. Het werd voor hem nog erger, want in de laatste ronde brak hij zijn wiel en moest hij te voet verder. Hij stapte gefrustreerd uit de wedstrijd. En Van der Poel won!

Puck Pieterse

De jonge veldrijdster van Alpecin Puck Pieterse heeft alweer een cross om de wereldbeker gewonnen. Eerder was ze al de beste in het Belgische Overijse. Lang reed ze samen met Fem van Empel maar laatstgenoemde kreeg ook al last van haar materiaal. Zij had een probleem met haar ketting en dat fixen duurde zeker een minuut, een verschil dat niet meer in te halen bleek. Pieterse won met 42 seconden voorsprong.