Mathieu van der Poel definitief bij Milaan-San Remo!
i

AFP

Mathieu van der Poel definitief bij Milaan-San Remo!

Rick Kraaijeveld • 17:21, 18-03-2022 / Laatste Update: 22:30, 11-12-2023

Mathieu van der Poel, die al een tijdje geen wedstrijden reed vanwege een rugblessure, doet definitief mee aan Milaan-San Remo. Dat maakte zijn team Alpecin-Fenix vrijdagmiddag bekend. Eerder bestond er nog twijfel over de fitheid van Mathieu.

Donderdag gingen de geruchten al rond dat Mathieu op de reservelijst zou staan van zijn ploeg, vandaag werd dus bekend dat hij officieel erbij is.

De normaal altijd zo openhartige Mathieu van der Poel zaaide twijfel over zijn fitheid tijdens het herstel van zijn rugblessure. Hierdoor was het voor iedereen gissen of hij wel of niet mee zou doen aan Milaan-San Remo, de 1e grote klassieker van het wielerseizoen.

Uitdager Wout van Aert

Mathieu van der Poel is een van de outsiders om de koers te winnen; de favorieten zijn Wout van Aert, Tadej Pogačar, Mads Pedersen en Jasper Philipsen.

De tijd zal leren hoe het gesteld is met de conditie van de net herstelde Mathieu van der Poel. La Primavera zal het seizoensdebuut voor Van der Poel zijn. De laatste wedstrijd die hij reed was in de Superprestige van Heusden-Zolder.