Mathieu van der Poel twijfelt over Sportgala: 'Ik weet nog van niks'
i

Getty Images

Mathieu van der Poel twijfelt over Sportgala: 'Ik weet nog van niks'

Rick Kraaijeveld • 09:35, 18-12-2023 / Laatste Update: 19:55, 04-01-2024

Mathieu van der Poel is 1 van de genomineerden bij het Sportgala aanstaande woensdag. De winnaar van 2019 weet alleen nog niet of hij aanwezig zal zijn bij het gala om eventueel zijn prijs op te halen. "Ik heb nog niet beslist", liet hij weten.

Van der Poel is genomineerd voor de verkiezing Sportman van het Jaar, net als in 2019 maar heeft nog niet besloten of hij aanwezig zal zijn. In 2019 toen hij de verkiezing won, liet hij ook verstek gaan. Hij werd dit jaar wereldkampioen op de weg en in het veld.

Genomineerden

Andere genomineerden zijn onder andere Max Verstappen, die dit jaar weer wereldkampioen werd in de Formule 1 en Harrie Lavreysen. Lavreysen werd wereldkampioen op de sprint en teamsprint. Zijn kansen durfde Van der Poel niet in te schatten. "Ik weet nog van niks. En als ik het wist, zou ik het niet zeggen. Verstappen heeft ook wel weer een goed jaar gehad, maar het blijft super moeilijk om verschillende sporten en disciplines te vergelijken. We zullen zien. Ik weet ook niet hoe het zit met de jury of hoe er gekozen wordt. Ik laat me verrassen."