Mathieu van der Poel twijfelt over toekomst in het veldrijden: 'Vooral voor de rust'
Mathieu van der Poel / ANP

Mathieu van der Poel twijfelt over toekomst in het veldrijden: 'Vooral voor de rust'

14:00, 29-01-2024

Mathieu van der Poel twijfelt hardop over zijn toekomst in het veldrijden. Een uurtje crossen wordt steeds meer een training voor de Nederlander, die ook op de weg te vinden is. "Ik heb misschien meer aan vijf, zes uur duurtraining."

"Zo'n dag crossen moet je ook niet onderschatten", legt de 29-jarige Van der Poel uit aan het Algemeen Dagblad. "Het publiek en alles wat erbij komt kijken. Dat uur cross zelf kost misschien wel de minste energie. Vanaf het moment dat je aankomt, moet je door het publiek en dat stopt nooit op zo’n dag."

Andere opties in de winter

Van der Poel heeft alle prijzen binnen het veldrijden al te pakken, dus daar hoeft hij het niet meer voor te doen. En ondertussen is hij natuurlijk ook een wegwielrenner. Deze winterse activiteit helpt daar niet echt bij. "Maar het zijn niet de trainingen die je nodig hebt in het voorjaar. Dan heb je misschien meer aan vijf, zes uur duurtraining dan aan een uur rond je omslagpunt rijden. Ik rijd vooral omdat ik het leuk vind."

Hij noemt direct een betere voorbereiding: "Ik zie mezelf ook nog wel eens een winter overbruggen in Spanje. Vooral voor de rust." Vader Adrie vindt de cross juist een heel mooie overbruggingsperiode, zodat zijn zoon niet 'zomaar' hoeft te trainen. Nu rijdt hij in ieder geval met de kans op prijzen.