Mathieu van der Poel zet door rugproblemen punt achter veldritseizoen: geen 4e wereldtitel op rij
i

Getty Images

Mathieu van der Poel zet door rugproblemen punt achter veldritseizoen: geen 4e wereldtitel op rij

Sjors Tanis • 11:43, 05-01-2022 / Laatste Update: 04:04, 08-01-2024

Mathieu van der Poel zal dit seizoen niet meer in actie komen in het veld. De 4-voudig wereldkampioen heeft al langer last van zijn rug en kiest voor een rustperiode.

Dat betekent dat de 26-jarige Van der Poel ook niet zal deelnemen aan het WK en dus komt er geen 4e wereldtitel op rij, na zeges in 2015, 2019, 2020 en 2021.

Focus op de weg

Van der Poel neemt voorlopig rust met het oog op het wegseizoen. Over het tijdstip waarop hij zijn 1e koers zal rijden, laat de renners en zijn ploeg Alpecin-Fenix zich niet uit. "Door die rugpijn haal ik sinds de Tour mijn gewenste niveau niet meer en daar wil ik gewoon van af", aldus Van der Poel in een korte reactie.

"De enige remedie blijkt een langere rustperiode te zijn en het zou dan ook stom zijn om deze periode nu weer te onderbreken en toch te proberen het WK te halen. Daar zijn we het allemaal over eens. Ook al is het erg zuur – ik heb 10 keer op rij deelgenomen aan het WK cross – mijn trui niet kunnen verdedigen in Amerika is een echte domper. Ik maak me geen zorgen over het verdere verloop van mijn carrière, maar het frustreert me op dit moment natuurlijk wel dat ik niet weet hoelang de rustperiode zal duren. Een datum en doelen stellen we pas voorop als dat op een onderbouwde manier kan. Tot die tijd doe ik wat ik kan.”