Mooie wielertransfer voor sprinter Danny van Poppel: Nederlander gaat naar Bora
i

photo: Cor Vos

Mooie wielertransfer voor sprinter Danny van Poppel: Nederlander gaat naar Bora

Martijn Baars • 16:55, 13-07-2021 / Laatste Update: 14:23, 05-01-2024

Danny van Poppel (27), nu in de Tour de France voor Intermanché-Wanty, gaat volgend seizoen naar Bora. Bij de Duitse ploeg, waar ook de Nederlanders Wilco Kelderman en Ide Schelling rijden, krijgt hij een plek in de sprinttrein van de Ierse topsprinter Sam Bennett.

Van Poppel reed 2 seizoenen voor de bescheiden Belgische ploeg en was daar vaak de kopman. Juist het feit dat hij in de relatieve schaduw van een kopman kan rijden, is voor Van Poppel de doorslaggevende reden om voor Bora te kiezen. Bij die ploeg vertrekt het uithangbord Peter Sagan. Met het vrijgekomen budget komt Sam Bennett over die op ramkoers ligt met zijn huidige werkgever Deceuninck-Quick Step. Bennett meldde zich met een blessure af voor deze Tour. Ploegbaas Patrick Lefevere legde dat uit als faalangst. Zijn vervanger Mark Cavendish won overigens al 4 etappes deze Tour.

Jordi Meeus

Van Poppel zal niet alleen de sprint aantrekken voor Bennett, vorig jaar winnaar van de groene trui in de Tour. De Duitse ploeg heeft ook grote plannen met de Belgische sprintbelofte Jordi Meeus. Van Poppel moet ook hem aan zeges helpen. Van Poppel reed in zijn profloopbaan eerder voor Vacansoleil, Trek, Team Sky, Jumbo-Visma en de laatste 2 jaar dus voor Intermarché-Wanty. Zijn grootste zege is een rit in de Vuelta in 2015.