Nacer Bouhanni beleeft ‘nachtmerrie’ na bizar ongeluk met voetganger: 'Ik heb het er heel moeilijk mee'
i

AFP

Nacer Bouhanni beleeft ‘nachtmerrie’ na bizar ongeluk met voetganger: 'Ik heb het er heel moeilijk mee'

Martijn Baars • 16:53, 14-04-2022 / Laatste Update: 09:14, 12-12-2023

Nacer Bouhanni is nog altijd ‘in shock’ na zijn aanrijding met een voetganger tijdens de 2e etappe in de Ronde van Turkije. "Ik kan niet begrijpen hoe dit kon gebeuren.”

Op Instagram schrijft de Franse renner over het bizarre ongeval: "We reden ongeveer 55 kilometer per uur op het moment van de botsing en ik kon het niet voorkomen. Het beeld komt steeds weer in mijn gedachten. Het is een nachtmerrie”.

Niks in de gaten

Bouhanni revalideert in eigen land van de verwondingen die hij opliep. Hij heeft onder meer nekwervels gebroken. De sprinter van Arkéa Samsic botste op iemand die nietsvermoedend over de weg liep. Op sociale media is een filmpje te zien van het incident. De motor die voor het peloton uit rijdt, passeert de persoon die over de weg loopt zonder verdere actie te ondernemen. Een toeschouwer langs de kant probeert de wandelaar nog weg te trekken als het peloton voorbij raast, maar enkele renners botsen vol op beide personen.

'Heel moeilijk voor mij'

"Psychologisch is het heel moeilijk voor mij, ik vreesde het ergste tot ik in Parijs aankwam en ik dank nog steeds de neurochirurg van de kliniek enorm voor mijn verzorging. Mijn herstel zal erg lang duren, want ik heb mijn nekwervels gebroken. Ik weet niet wat er nu gaat gebeuren, maar ik hoop dat ik hier helemaal van herstel.”

Nóg een valpartij

Donderdag was er in de 5e etappe ook weer een heftige valpartij. Check de beelden daarvan hier.