'Onzinpratende' Julian Alaphilippe laat van zich horen na zware valpartij
i

ANP

'Onzinpratende' Julian Alaphilippe laat van zich horen na zware valpartij

Joris Kaper • 14:47, 26-04-2022 / Laatste Update: 02:49, 12-12-2023

2 dagen na zijn heftige valpartij in Luik-Bastenaken-Luik heeft 2-voudig wereldkampioen Julian Alaphilippe via zijn neef iets van zich laten horen. Franck Alaphilippe, behalve zijn neef ook zijn trainer, sprak de wielrenner via een videocall en stelde zijn neef gerust. "Maar er kwam eerst een bak onzin uit", aldus zijn neef tegenover L'Équipe.

Daarmee was neef Alaphilippe gelukkig gerustgesteld, want de wielrenner had aan de zware val een gebroken schouderblad, een klaplong en 2 gebroken ribben overgehouden. "Ondanks de pijn was hij alweer grappen aan het maken. Dat is de joker die ik ken."

Zware val

Alaphilippe kwam in de koers van afgelopen zondag bij een massale valpartij in aanraking met een boom. "Het was een nachtmerrie", aldus zijn Franse landgenoot Romain Bardet, die de wereldkampioen te hulp schoot na zijn val. "Hij lag 5 of 6 meter lager in de berm en er was niemand bij hem. Hij kon niet ademen en bewegen, het was echt een zware klap."

Pechjaar voor Alaphilippe; twijfel over Tour de France

Het zit de Franse renner van Quick Step-Alpha Vinyl dit jaar sowieso al niet mee. In de afgelopen 2 maanden had hij bronchitis en griep en bovendien is hij al 3 keer gevallen. Dinsdag wordt de renner opnieuw onderzocht. Zijn deelname aan de Tour de France wordt door de zware valpartij eveneens twijfelachtig.