Pieter Weening vrijgesproken van taakstraf na een ongezellig avondje kerst met de schoonfamilie
i

Pro Shots

Pieter Weening vrijgesproken van taakstraf na een ongezellig avondje kerst met de schoonfamilie

Rick Kraaijeveld • 10:54, 02-11-2023

Ex-wielrenner Pieter Weening heeft te horen gekregen dat hij geen taakstraf hoeft te verrichten na een behoorlijk bijzondere vechtpartij bij het kerstdiner in 2021. Hij raakte slaags met zijn ex-schoonfamilie en bedreigde zijn ex-vriendin en mishandelde zijn ex-zwager. Zelf liep hij een gebroken kaak op.

Weening werd vorig jaar veroordeeld tot 80 uur werkstraf waarvan de helft voorwaardelijk, maar in hoger beroep is hij vrijgesproken. Volgens hemzelf is hij erin geluisd door de ex-schoonfamilie. Er wordt nu gezegd door het gerechtshof dat hij zich mocht verdedigen in eigen huis. "Het tonen van een mes was proportioneel, er was gevaar", aldus de uitspraak.

Onduidelijk

Er zijn veel verschillende verklaringen gegeven die allemaal wat anders zeggen, waardoor een volledig duidelijk beeld van wat er die avond allemaal gebeurd is totaal onmogelijk lijkt. Daarom wordt hij nu vrijgesproken.

Vechtpartij

Op 1e kerstavond 2021 sloeg de vlam in de pan aan het kerstdiner toen Weening en zijn ex-schoonfamilie een discussie hadden over de opvoeding van Weening en zijn ex hun kind. Het werd een ordinaire vechtpartij waarbij Weening niet wilde dat zijn vriendin en haar broer bij zijn zoontje gingen kijken, want er was daarvoor al ruzie ontstaan.

In alle hectiek riep hij - nadat hem een gebroken kaak was geslagen - dingen als 'geef mij maar een pistool, ik knal ze allemaal dood', "Dat was natuurlijk nooit echt zijn intentie", zei de advocaat. Hij werd gecheckt in het ziekenhuis en eenmaal thuis zag hij dat zijn ex-schoonfamilie flink aan het huishouden was. De schoonvader zou met een moker door het huis gelopen hebben, de zwager zou een deur ingetrapt hebben die niet op slot was en vervolgens vloog hij hen te lijf.