Rugpijn blijft Mathieu van der Poel achtervolgen: wereldkampioen schrapt 2 veldritten
i

BELGA

Rugpijn blijft Mathieu van der Poel achtervolgen: wereldkampioen schrapt 2 veldritten

Sjors Tanis • 19:05, 28-12-2021 / Laatste Update: 20:33, 07-01-2024

Mathieu van der Poel (26) komt woensdag niet aan de start van de X2O-cross in Loenhout. Hij schrapt ook de wereldbeker veldrijden van Hulst (2 januari) van zijn kalender.

Van der Poel ontbreekt vanwege terugkerende problemen met de onderrug.

Net terug in het veld

De wereldkampioen maakte zondag in Dendermonde zijn rentree in het veldrijden. Hij werd 2e, maar gaf maandag na 6 ronden op in Heusden-Zolder. Van der Poel raakt maar niet verlost van aanhoudende problemen met de rug. Die begonnen in mei bij de wereldbeker mountainbike in het Duitse Albstadt. De problemen verergerden na een val tijdens de olympische mountainbike race in Tokio.

Van der Poel laat zich opnieuw behandelen en zal begin januari beslissen over zijn verdere programma. Het wereldkampioenschap is op 30 januari in het Amerikaanse Fayetteville.

Reactie

"Het is frustrerend, maar het is wat het is", reageert Van der Poel op de gedwongen pauze die hij nu moet nemen. "Het probleem is er al een tijdje en ik ben enigszins opgelucht dat er een aanwijsbare oorzaak is die verholpen kan worden met extra rust en behandeling. Iedereen weet dat het WK in de Verenigde Staten het 1e grote doel van 2022 is, maar het is zeker niet het enige of het laatste. Ik wil eerst volledig herstellen. Zonder tijdsdruk, zodat ik mijn volledige mogelijkheden kan benutten. Ik hervat de competitie dan ook pas als ik er helemaal klaar voor ben", aldus de Nederlander. "Als ik het WK haal, is dat des te beter. Als dat niet het geval is, kijk ik uit naar het lenteseizoen op de weg."