Sonny Colbrelli laat van zich horen na hartstilstand Ronde van Catalonië!
i

Photo News

Sonny Colbrelli laat van zich horen na hartstilstand Ronde van Catalonië!

Rick Kraaijeveld • 10:55, 22-03-2022 / Laatste Update: 05:03, 12-12-2023

Sonny Colbrelli, de Italiaanse wielrenner van Bahrain Victorious, laat voor het eerst wat van zich horen nadat hij gister in elkaar zakte. Dit gebeurde nadat hij 2e werd in de Ronde van Catalonië. Het was zijn terugkeer in het peloton, nadat hij Milaan-San Remo miste door ziekte.

De Europese kampioen verloor maandag de sprint van Michael Matthews, die de race daardoor won. Niet lang daarna werd Colbrelli onwel en moest hij gereanimeerd worden. Na de reanimatie was hij weer bij kennis en werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis in Girona. Eerdere berichten vertelden al dat zijn toestand weer stabiel is. Kort na dat nieuws kwamen er ook verschillende steunberichten richting de Italiaan online, deze deelde hij in zijn Instagram-story.

Statement wedstrijdorganisatie

Maandagavond kwam er bericht vanuit zowel zijn team als de wedstrijdorganisatie. De wedstrijdorganisatie liet het volgende weten in een statement: "100 meter na de finish verloor Sonny Colbrelli het bewustzijn en er ontstonden stuiptrekkingen, die leidden tot een hartstilstand. Verzorgers hebben hem gereanimeerd met een defibillator." Zijn team liet weten dat zijn toestand weer stabiel is.