Tom Dumoulin rijdt ‘gewoon’ de Volta Limburg Classic
i

Edwin Winkels

Tom Dumoulin rijdt ‘gewoon’ de Volta Limburg Classic

Martijn Baars • 14:07, 29-03-2022 / Laatste Update: 09:25, 08-01-2024

Tom Dumoulin rijdt aanstaande zaterdag ‘gewoon’ de Volta Limburg Classic als onderdeel van zijn voorbereiding op zijn hoofddoel Giro d’Italia. Dumoulin stapte vorige week ziek uit de Ronde van Catalonië. Vooralsnog blijft de planning richting de Giro onveranderd.

De eendaagse wedstrijd in de Limburgse heuvels was al toegevoegd aan zijn schema om wat extra koersritme op te doen. Dat is nu al helemaal aan de orde aangezien het seizoen voor Dumoulin voorlopig flink wat tegenslagen kent. De Limburger miste eerder Strade Bianche vanwege een positieve coronatest. De naweeën van corona zorgden er vermoedelijk ook voor dat hij vorige week niet fit was in de etappewedstrijd in Spanje.

Amstel Gold Race en kopman in Giro

De Giro start op vrijdag 6 mei in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Samen met het Noorse talent Tobias Foss is Dumoulin naar voren geschoven als kopman van Jumbo-Visma. Op de planning van Dumoulin staat ook nog de Amstel Gold Race op 10 april, de Nederlandse klassieker waar Dumoulin warme gevoelens bij heeft. Daarna vertrekt hij op hoogtestage om zijn voorbereiding op de Giro af te maken. In 2017 won Dumoulin als 1e Nederlander ooit de Giro.