Vader meisjes hotelincident Van der Poel spreekt: 'Wat hij gedaan heeft kan niet'
i

ANP

Vader meisjes hotelincident Van der Poel spreekt: 'Wat hij gedaan heeft kan niet'

Joris Kaper • 00:23, 28-09-2022 / Laatste Update: 05:42, 12-12-2023

Er wordt nog steeds gesproken over het hotelincident waar Mathieu van der Poel bij betrokken was. Dinsdag kwamen er al een paar video's naar buiten van het incident en één van de betrokken meisjes deed ook al haar verhaal. Maar nu heeft ook de vader van de meisjes zijn verhaal gedaan.

In de nacht van zaterdag- op zondagnacht werd Mathieu van der Poel wakker gehouden door een paar meisjes die op zijn hoteldeur aan het bonken waren. De wielrenner was het op een gegeven moment zo zat dat hij naar eigen zeggen "op een niet zo vriendelijke manier" de meisjes duidelijk maakte dat zij moesten stoppen. Zij schakelden daarop de politie in, die Van der Poel een paar uur meenamen naar het bureau. Zijn nachtrust was daarmee voorbij en hij gaf de volgende dag al na 30 kilometer op in de WK wegwedstrijd.

'Wat hij heeft gedaan, kan niet'

De vader van de meisjes heeft nu ook zijn verhaal gedaan in Australische media. "Hij had het recht om boos te zijn, maar wat hij gedaan heeft kan niet", aldus de vader, die vertelde dat zijn kinderen enorm zijn geschrokken door de boze wielrenner. "Het zijn kleine meisjes en hij is gigantisch. Ik vind het jammer voor hem dat hij moest opgeven, maar ik had niet gedaan wat hij nu heeft gedaan."

'Ze waren enthouiast'

De vader heeft de meisjes intussen ook toegesproken. "Ik heb zulke streken ook uitgehaald op hun leeftijd. De jongste heeft onlangs corona gehad en dit was hun 1e uitje daarna. Ze waren enthousiast. Aan de manier waarop mijn oudste dochter op de beelden wegloopt, kan ik zien dat ze heel bang was. Ze is een durfal, maar dit heeft haar toch geshockeerd. En hij riep ook luid tegen m'n jongste dochter, zij was ook in shock. Mijn vrouw is trouwens boos dat hij het land is ontvlucht", aldus de vader van de tienermeisjes.