Vuelta etappe 4: Kaden Groves wint massasprint: Marijn van den Berg in laatste bocht onderuit
i

Getty Images

Vuelta etappe 4: Kaden Groves wint massasprint: Marijn van den Berg in laatste bocht onderuit

Rick Kraaijeveld • 19:42, 29-08-2023 / Laatste Update: 07:58, 12-12-2023

De 4e etappe van de Vuelta is geëindigd in een massasprint. Al gauw gingen 3 renners aan kop, maar zij werden op zo'n 30 kilometer voor de finish rap ingehaald en de laatste 15 kilometer voegden zij zich weer bij het peloton. Op 4 kilometer voor de finish was er een grote valpartij in het peloton. Uiteindelijk werd de massasprint gewonnen door Kaden Groves van Alpecin.

De 4e etappe van de Vuelta was een vrij rustige etappe. Er waren 2 beklimmingen waarna de rit vooral heuvelaf ging. Er werd gereden van Andorra la Vella naar Tarragona, een kleine 185 kilometer verderop. Na 35 kilometer vonden 3 renners het wel welletjes en reden gelijk weg uit het peloton. Het was de Argentijn Eduardo Sepulveda met de Spanjaarden Ander Okamika en David González die wegreden.

Opgeslokt

Ze reden weg tot zo'n 2 minuten van het peloton maar werden langzaamaan opgeslokt. De 2 beklimmingen bleven ze aan kop, maar de laatste 15 kilometer reden ze weer in het peloton. De etappe kende ook weer vervelende details. 4 mensen wilden de etappe saboteren door olijfolie vanaf de brug op de weg te gooien. De politie kon deze actie net op tijd onderscheppen.

Valpartij

4 kilometer voor de finish was er nog een grote valpartij in het peloton dat maar bij elkaar bleef. Marijn van den Berg kwam ook vlak voor de finish nog ten val. Hierdoor werd de massasprint een beetje ontsierd. Groves was uiteindelijk als eerste over de meet, Sebastián Molano van UAE werd 2e. De leiderstrui van Remco Evenepoel is niet in gevaar gekomen, hij kwam als 12e binnen. De Belg staat nog steeds bovenaan in het algemeen klassement en blijft de rode trui houden.

De bollentrui is hij nu wel kwijt, want die gaat nu naar Sepulveda.