🎥 | Wereldkampioene Lucinda Brand blijft domineren en wint ook wereldbeker veldrijden in Hulst

Sjors Tanis • 15:29, 02-01-2022 / Laatste Update: 22:38, 07-01-2024

Lucinda Brand heeft in eigen land haar status als wereldkampioene veldrijden waargemaakt. De 32-jarige renster was de beste in de wereldbekerwedstrijd in het Zeeuwse Hulst, ook wel de Vestingcross genoemd.

Lange tijd reed de pas 19-jarige Puck Pieterse aan de leiding, maar in de slotfase ging Brand erop en erover.

Goede start Vos

Marianne Vos was razendsnel weg in Hulst, maar de 34-jarige Vos verloor haar voorsprong na een foutje en kwam vervolgens niet meer in het spel voor. Pieterse juist wel. Ze nam het over van Vos en ging solo verder. In een achtervolgende groep op zo'n 15 seconden zat onder andere wereldkampioene Lucinda Brand.

Brand keert terug

Samen met de Hongaarse Kata Blanka Vas keerde Brand in de voorlaatste ronde terug bij Pieterse. Vas kon even later niet meer volgen, waardoor de 19-jarige Pieterse met de 32-jarige Brand ging strijden om de zege. Lang duurde die strijd niet, want toen de bel voor de laatste ronde klonk, had Brand al enkele meters te pakken op Pieterse.

Brand reed onbedreigd naar de zege in eigen land. Het was alweer haar 14e zege van het seizoen, waarvan 6 in de wereldbeker. Brand blijft vanzelfsprekend ook aan de leiding in het wereldbekerklassement met nog 2 crossen te gaan: Flamanville (16 januari) en Hoogerheide (23 januari).

Achter Brand eindigde Pieterse knap als 2e in Hulst. De 3e plek was voor Annemarie Worst, voor Vas (4e). Vos moest genoegen nemen met de 6e plek.

Check hier de start: