Wielrenner Nathan Van Hooydonck na ongeval: 'Ik wist meteen dat carrière voorbij was'
i

ANP

Wielrenner Nathan Van Hooydonck na ongeval: 'Ik wist meteen dat carrière voorbij was'

Joris Kaper • 20:37, 10-10-2023 / Laatste Update: 00:18, 06-01-2024

Nathan Van Hooydonck kreeg ruim een maand geleden een hartstilstand terwijl hij achter het stuur van zijn auto zat. De wielrenner werd daardoor gedwongen een punt achter zijn carrière te zetten. De Belg deed dinsdag tegen Belgische media voor het eerst zijn verhaal.

De inmiddels voormalig wielrenner van het Nederlandse Jumbo-Visma zat een maand geleden met zijn hoogzwangere vrouw in de auto toen hij opeens een hartstilstand achter het stuur kreeg. Hij raakte gewond, in kritieke toestand zelfs, lag even in een kunstmatige coma, maar uiteindelijk zou hij het overleven.

Carrière ten einde

Zijn carrière als wielrenner was echter ten einde. "Ik herinner me niks meer van het ongeluk", zo zegt de Belg tegen VTM en Het Laatste Nieuws. "Maar van het verdriet wel. Want nog voor de dokters het mij vertelden, wist ik al dat mijn carrière voorbij was. Het was een verschrikkelijke week in het ziekenhuis, ondanks dat ik goed geholpen ben door de medische staf en zéker mijn familie, die er elke dag waren," zo zegt hij tegen de Belgische media.

Nog een klap

De vrouw van Van Hooydonck kreeg door het ongeval opnieuw een klap te verwerken, want vorig jaar werd hun zoontje al dood geboren. Gelukkig liep de geboorte van hun zoontje, ruim een week na het ongeluk, wel goed af. "Ik besef heel goed dat ik hem misschien wel nooit had kunnen vasthouden", aldus Van Hooydonck.

Genomineerd

Dankzij zijn optredens in dienst van Jumbo-Visma-kopmannen Van Aert en Vingegaard is Van Hooydonck genomineerd voor de Kristallen Zweetdruppel 2023, de prijs die de beste Belgische helper van het wielerpeloton krijgt. Op het Kristallen Fiets-gala wordt onder meer ook de beste wielrenner van België bekendgemaakt.