Remco Evenepoel na afstappen Giro: ‘Ik kreeg veel valse en negatieve commentaren’

23 mei 2023

Getty Images
remco-evenepoel-reageert-kritiek-afstappen-giro-ditalia-corona

Remco Evenepoel, die vorige week door corona moest afstappen in de Giro mag weer gaan trainen. Hij blikt terug op alles wat over hem heen kwam afgelopen week want dat was niet weinig. "Het is moeilijk weer te beginnen", schrijft hij op Instagram.


Evenepoel was afgelopen dagen flink ziek van corona. Hij is weer op de beter hand en mag weer trainen, maar wanneer hij weer op de fiets stapt is nog niet zeker. Hij baalt nog aardig van zijn besmetting: "6 maanden voorbereiding, alleen voor deze wedstrijd. Opofferingen, lange dagen in de regen en lange perioden weg van huis. Alles ging volgens plan, maar zo gaat het nu eenmaal. Ups en downs horen erbij en ik kan dat zonder enig probleem aanvaarden", zei hij.

Steun
Familie en fans waren er voor de 23-jarige Belg, maar niet iedereen was even aardig. Veel mensen twijfelden ook over zijn vorm: "Ik kreeg veel valse en negatieve commentaren nadat ik de Giro had verlaten. Dat is dan weer moeilijk te accepteren." Daar had hij het wel moeilijk mee. "Ik wil iedereen vragen te onthouden dat ik geen robot ben maar een normale mens, echtgenoot, zoon en ploegmaat met gevoelens. Ik voel me klaar om er een mooi tweede deel van dit tot nu toe mooie seizoen van te maken."