Tom Dumoulin vindt het mooi geweest en stopt na 2022 met wielrennen

3 juni 2022

Tom Dumoulin stopt na dit seizoen met wielrennen. Dat heeft de Nederlander bekendgemaakt op zijn Insta.


De wielrenner laat in een statement weten: "In 2020 heb ik een heel moeilijk jaar gehad waarin ik overtraind en opgebrand ben geraakt aan het eind van dat jaar. Begin 2021 was ik nog maar een schim van mezelf en besloot ik een pauze te nemen en na te denken over mijn toekomst.

Blessures en pijntjes
Dumoulin zegt onder meer: "Na een tijdje besloot ik toch door te willen gaan als wielrenner, ook omdat de Olympische Spelen mij trokken. De zilveren medaille in Tokio is een absoluut hoogtepunt en daar ben ik enorm trots op. Maar hoe mooi het ook is en was: heel vaak is het ook een frustrerend pad geweest, waarbij mijn lichaam moe aanvoelde. Bij hogere belasting krijg ik last van vermoeidheid, pijntjes en blessures in plaats van beter te worden. Dat leidde te vaak niet tot de gewenst prestaties."

Niet in balans
De wielrenner laat daarnaast weten dat zijn toewijding voor het wielrennen en hetgeen hij ervoor terugkrijgt, niet meer in balans is. "Met het nodige geduld en trainingsaanpak ben ik ervan overtuigd dat ik er weer bovenop kan komen. Maar die weg is lang, waarbij er geen garantie voor succes is. Daarom kies is ervoor om te stoppen met deze carrière en een nieuw, onbekend pad in te slaan."

Rest van het seizoen
Naast een dankwoord aan iedereen die hem geholpen heeft in de afgelopen 11 jaar, besluit met de woorden dat hij er nog een paar hele mooie, leuke en hopelijk succesvolle laatste maanden van hoopt te maken. "Het fietsen heeft me af en toe bloed, zweet en tranen gekost, maar wat was het mooi en bijzonder!"