Yves Lampaert vol ongeloof na zege in openingstijdrit: ‘Ben maar een gewone boerenzoon’

1 juli 2022

De Belg Yves Lampaert was dé grote verrassing bij de openingstijdrit van de Tour de France van vrijdag in het Deense Kopenhagen. De 31-jarige renner reed de concurrentie eraf en won, en kon zich dat geëmotioneerd en wel na afloop amper beseffen.


"Ik win hier van de allerbeste renners ter wereld", stamelde hij tegen Sporza. "Dat had ik nooit gedacht. Mijn hoofd ontploft. Ik ben maar een gewone boerenzoon uit België. Om dit te doen... dat had ik nooit gedacht. Ik kan het niet geloven."

Ongeloof
Lampaert somde het speelveld op dat hij had verslagen. "Ik wist dat mijn conditie goed was, maar om meteen een rit te winnen, had ik niet durven dromen." Toch deed hij het. "Iedereen kan trappen wat hij wil in een tijdrit, maar om hier (Wout) Van Aert, (Mathieu) van der Poel en (Filippo) Ganna te verslaan...", aldus een waanzinnig blije Lampaert.

Hij mag trots zijn op zichzelf, vervolgde de man van Quick-Step Alpha Vinyl. "Dit ga ik pas beseffen als de Tour voorbij is. Deze zege is voor mijn team en mijn familie, en mijn vriend Tim Declerq. Hij moest de Tour na een paar uur verlaten door covid en kan hier niet bij zijn." Lees hier meer!