Trotse geletruidrager Mathieu van der Poel: ‘Wordt zwaar om het te behouden’

1 juli 2021

Eindbaas Mathieu van der Poel koerst vrijdag voor de 5e dag op een rij in de mooiste Tour-trui die er is: het geel. Vrijdag wacht er een zware etappe en daardoor is MvdP er niet helemaal zeker van of hij er ook nog een 6e dag aan toe kan voegen.


Dit weekend rijden de Tour-renners door bergen, bergen en nog eens bergen. Een weekeinde vol Alpencols en de etappe vrijdag staat bol van beklimmingen. "Het wordt een zware klus om vrijdag het geel te behouden", zei Van der Poel na de historische sprintzege van Mark Cavendish.

Vooruitblik Mathieu van der Poel
"Veel zal afhangen van het verloop van de rit, of de klimmers zich willen laten zien", ging Van der Poel verder. Hij verwacht dat er collega's, misschien wel zijn concurrenten Tadej Pogacar, Wout Van Aert en Julian Alaphilippe, in de aanval zullen gaan.

"We gaan het zien. Het was in ieder geval een mooie, maar best zware dag in de gele trui. Vooral in het begin toen renners weg wilden rijden. Daarna werd het rustiger." In de sprint zocht Van der Poel zijn ploeggenoten en deed hij zijn best. "Ik was hen even kwijt, wachtte tot zij weer bij mij waren. We sprintten goed, maar Cavendish is gewoon de beste."