Mark Cavendish pakt ook in zijn favoriete Franse stad een Touretappe

1 juli 2021

Getty Images

Mark Cavendish doet het gewoon! De Brit won donderdag zijn 32e etappe in de Tour de France. En ook nog in zijn favoriete aankomstplaats: Chateauroux. In die Franse stad is The Cav ongeslagen na zijn etappezeges in 2008 en 2011. Mathieu van der Poel hield het geel.


De etappe was relatief kort: de renners hoefden maar 160 kilometer te fietsen voordat het sprinten werd. Dat is alvast beter dan die Touretappes die 99,9 procent zeker in een sprint eindigen maar wel meer dan 200 kilometer lang zijn. Enfin, het werd nu natuurlijk ook weer sprinten naar Chateauroux.

Vluchters kansloos
Daarvoor mochten 2 renners weer even in het zicht van de voorste camera's rijden: Greg Van Avermaet en de Duitser Roger Kluge. Het peloton, met Mathieu van der Poel nog steeds in het geel, hield het gat behapbaar. Op 2,5e kilometer van de streep werden de vluchters gegrepen. De Belg houdt er wel rode rugnummers aan over waarmee hij vrijdag mag rijden.

Cavendish
Daarna was het kijken naar Cavendish. Niet alleen omdat hij in de groene sprinterstrui reed, maar vooral omdat hij in aankomstplaats Chateauroux al 2 keer eerder had gewonnen (in 2008 en 2011).