TV-gids: Zo bekijk je de loodzware 9e Giro-rit met finish op Blockhaus

15 mei 2022

ProShots

De Giro d’Italia schotelt zondag 15 mei 2022 de 9e etappe voor, waarbij de eindstreep is getrokken op de gevreesde berg Blockhaus. Da's de langste beklimming van Italië. Maar dat is niet het enige wat de arme renners te wachten staat. Onderweg moeten nog 4 andere beklimmingen worden bedwongen.


Mag Juan Pedro López na afloop weer de roze trui omdoen? En wat kan Wilco Kelderman? Gaat Tom Dumoulin door met zijn comeback? Gaat Mathieu van der Poel weer spotten met alle wielerwetten?

Wat betreft de favorieten voor de eindzege lijkt Simon Yates er het beste voor te staan. De Brit is de nummer 5, met een achterstand van 1 minuut en 42 seconden op López. Kelderman volgt op 13 tellen van Yates. Naast Yates en Kelderman is het op de slotklim van de Blockhaus ook uitkijken naar de prestaties van toppers als Richard Carapaz, João Almeida, Mikel Landa en Romain Bardet.

Blockhaus
Blockhaus heeft 2.038 hoogtemeters over een afstand van 28 kilometer. Het gemiddeld stijgingspercentage is 7,3 procent.

TV-gids: zo kijk je naar de 9e etappe van de Giro


De start is 11.35 uur, de finish wordt verwacht rond 17.15 uur. Eurosport begint om 11.25 met de uitzending en maakt je dan warm met een voorbeschouwing. Ook op Sporza kan je de koers volgen.