Amerikaanse media: 'Team USA werd weggespeeld door Nederland'
i

Getty Images

Amerikaanse media: 'Team USA werd weggespeeld door Nederland'

Marcel Roes • 22:09, 03-12-2022

Energiek waren de Verenigde Staten grotendeels wel in de pot tegen Nederland, maar effectief niet: Oranje won met 3-1. Heel fraai was het niet en velen vinden dat 'we' de Hollandse school verloochenen met dit countervoetbal. Wat vinden ze in de VS?

De krant New York Times schrijft: "Het was een bevredigend resultaat voor Nederland. De bondscoach van het land zei vooraf dat ze nog 4 matches voor de boeg hadden. Dat tekent zijn ambities."

Daarna laten ze middenvelder Tyler Adams aan het woord: "We verdedigden erg goed in de groepsfase. Maar vandaag kwamen de 3 tegengoals op momenten dat we een beetje aan het slapen waren."

WaPo

Washington Post schrijft: "Nederland begon aan de match als grote favoriet. Ze hebben meer ervaring, een bredere spelersgroep, een rijkere geschiedenis. Toch hadden velen het gevoel dat de VS een stunt kon uitvoeren."

"En in de beginfase leek het daar ook op. De Amerikanen zetten de toon qua balbezit, beweging en druk." Maar toen kwam de 1-0 voor Oranje. "Daarna had de VS nog wel meer balbezit, maar ontbrak het aan scherpe passing in de eindfase van de aanvallen."

USA Today

USA Today was niet onder de indruk van de Yankees. "Het Amerikaanse team heeft nog een lange weg te gaan, voordat het aanspraak kan maken op een plek in de wereldtop. Ze werden weggespeeld door de Nederlanders."

"Aan het eind zongen de Nederlandse fans: 'Na na na na, hey hey, goodbye'."

Sinds 1990 heeft Team USA alleen in 2020 een knock-outduel gewonnen, benadrukt de krant.