België valt totaal uiteen: geen gezamenlijke terugreis, geen afscheid op oefencomplex
i

Getty Images

België valt totaal uiteen: geen gezamenlijke terugreis, geen afscheid op oefencomplex

Marcel Roes • 18:00, 03-12-2022 / Laatste Update: 09:18, 07-01-2024

De groepsfase was het eindstation voor België bij het WK 2022 in Qatar. Het lijkt ook het eindpunt van de ijzersterke gouden generatie, die 4 eindrondes op rij minstens de kwartfinales bereikte.

En toen wachtte de reis terug naar België. Uit het verloop van die reis blijkt wel dat de berichten over een slechte sfeer in de Belgische spelersgroep gewoon kloppen.

Want juist in tijden van tegenspoed moet je eenheid tonen, maar dat gebeurde niet: De Rode Duivels gingen in diverse groepjes huiswaarts. En dat was niet zo afgesproken.

Eigen kosten

12 spelers en Roberto Martínez, die inmiddels is gestopt als bondscoach, kwamen in de nacht aan op Luxaviation Belgium in Zaventem. Het Laatste Nieuws zag dat eerder op de dag "een kleine delegatie Duivels (op eigen kosten)" was teruggekeerd.

Eigen weg

De krant schrijft dat eerst gezamenlijk naar het oefencomplex in Tubeke gereden zou worden. Dat ging niet door: de spelers gingen hun eigen weg met hun partners en gezinnen.

En een ander groepje ging niet eens naar het thuisland, maar vloog vanuit Qatar naar een vakantiebestemming. Dat was het geval bij Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Eden Hazard.