Blamage voor België! WK zit erop voor 'Golden Gen' na matige groepsfase
i

Getty Images

Blamage voor België! WK zit erop voor 'Golden Gen' na matige groepsfase

Brian Vesseur • 18:53, 01-12-2022

Het WK zit erop voor België, de huidige nummer 2 van de wereld. De Belgen wisten geen goal te maken tegen Kroatië, waardoor onze zuiderburen nu definitief zijn uitgeschakeld: 0-0. Op het vorige WK werd België nog 3e. Marokko gaat als nummer 1 door in de poule, Kroatië eindigt als 2e.

Kroatië leek in het 1e deel van de wedstrijd een penalty te krijgen, maar dat feestje ging niet door. Ergens in aanloop naar het bewuste moment stond er namelijk iemand buitenspel. Gek momentje, waar België goed wegkwam. Ondertussen wisten de Belgen wel dat het moest gaan scoren: Marokko stond na 25 minuten al 2-0 voor tegen Canada. Marokko stond virtueel op 7 punten, Kroatië op 5 (met die 0-0-stand) en België op 4.

In de rust werd Romelu Lukaku ingebracht bij België om het team meer stootkracht te geven. Ondertussen was Canada teruggekomen tot 2-1, maar daar hadden de Belgen niks aan: het moest zelf scoren om door te gaan.

Dag, Golden Gen!

Dat lukte niet, wat een blamage betekent voor de Golden Generation van België. Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Romelu Lukaku, Eden Hazard en Thibaut Courtois gaan weer met lege handen naar huis.