Blessure Cristiano Ronaldo; onzekerheid over meespelen tegen Zuid-Korea in laatste groepsduel
i

Pro Shots

Blessure Cristiano Ronaldo; onzekerheid over meespelen tegen Zuid-Korea in laatste groepsduel

Joris Kaper • 18:38, 01-12-2022 / Laatste Update: 22:59, 11-12-2023

Portugal-bondscoach Fernando Santos kan vrijdag in het laatste groepsduel van het WK misschien geen beroep doen op aanvoerder Cristiano Ronaldo. De aanvaller sloeg de training van de Portugezen woensdag over en werkte binnen een individueel programma af. Volgens Santos is de kans dat hij meespeelt in het duel tegen Zuid-Korea 50 procent.

Over de aard van de blessure is nog weinig bekend. Ronaldo zal zelf ongetwijfeld balen als hij in de laatste groepswedstrijd niet mee kan spelen, maar voor Portugal maakt het iets minder uit. Het land is na 2 zeges in de groep namelijk al zeker van de 8e finales.

Groepswinst

Santos wil echter wel groepswinnaar worden, zo geeft hij aan. Bij verlies kan het land als 2e eindigen als Ghana (ruim) wint van Uruguay. De groepswinnaar speelt namelijk tegen een nummer 2 uit een andere poule, terwijl het ook een dag extra rust betekent.

Rust voor vaste krachten

Toch zegt Santos een paar spelers rust te geven. Nuno Mendes, Otávio en Danilo zijn geblesseerd, waarvan Mendes dit WK niet meer in actie komt. "Om de 4 dagen spelen is zwaar. Spelers worden moe en ervaren vermoeidheid. En vermoeidheid leidt tot stress en dat leidt weer tot blessures", aldus Santos.